Stufstock 10 @ Vama Veche / 23 – 29 iulieStufstock 10 @ Vama Veche / 23 – 29 iulie
Cum Zona Reggae a anunţat în urmă cu ceva timp în premieră faptul că Dub Incorporation se va întoarce în România pe data de 27 iulie cu ocazia festivalului Stufstock, iată că a venit timpul să aflăm şi alte detalii despre eveniment plus preţul biletelor.
Descrierea evenimentului sună cam aşa:
Stufstock anunță că s-au pus în vânzare biletele pentru a 10-a ediție a festivalului, ce se va desfășura în perioada 23-29 iulie, în Vama Veche. Cu excepția internaționalilor The Subways, Dub Incorporation și Dubioza Kolektiv, vor mai încânta urechile publicului E.M.I.L., East Roots sau Coma.
Biletele pentru festival au fost deja puse în vânzare și sunt valabile pentru zilele de concert din 27 și 28 iulie. Acestea pot fi achiziționate de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, myticket.ro și bilete.ro, precum și prin partenerii acestora. Prețul unui bilet/zi este de 65 lei, iar prețul unui abonament în perioada de presale este de 99 lei (22 iunie-8 iulie).
Pe 27 si 28 iulie, distracția va fi la înălțime, la fel ca și invitații Stufstock, internaționalii : The Subways, Dub Incorporation și Dubioza Kolektiv, anuntați deja ca participanți ai festivalului. În ajutorul headlinerilor, pe partea de creștere a adrenalinei, vor veni și trupe românești, primele 3 trupe anunțate fiind : E.M.I.L., COMA și East Roots, trupe cu greutate în istoria festivalului și a pieței muzicale românești. Alte trei formaţii au fost anunţate pe data de 4 iulie şi ele se numesc: Gândul Mâţei, Vendetta şi Trooper, iar programul complet îl puteţi vizualiza mai jos:
–––––––––
Vineri (27 iulie)
Buterflyes In My Stomach
Byron
East Roots
Gandul Matei
Dubioza Kolektiv
Dub incorporation
––––––––––
Sambata (28 iulie)
Blue Pulse
Trooper
Vendetta
Coma
E.M.I.L.
Alternosfera
The Subways
Stufstock promite participanților la eveniment că vor avea parte de 168 de ore de vis, în care răsăritul îi va prinde de fiecare dată pe plajă. Dintre acestea, 48 de ore le vor petrece ascultând cea mai bună muzică, iar alte 120 răsfățându-și spiritul cu teatru, film, carte şi pictură, jocuri și concursuri cu premii, în cele mai pline de inspirație locații din Vamă.
Dub Incorporation– 27 iulie – Înfiinţată în 1997, în Saint Etienne (Franţa), trupa Dub Incorporation a reuşit să reîmprospăteze stilul reggae prin abordarea ingenioasă a unui mix de stiluri: dub, dancehall, ska şi chiar rap, cu influenţe arabe şi africane. Primul album Dub Inc a fost lansat în 2003, la 6 ani de la înfiinţarea trupei, printre single-urile înscrise pe album numărându-se: “Rudeboy”, “My freestyle”, “Life” şi “Diversite”. A urmat “Dans le décor” (2005) şi “Live At Arles” (2006), albume care au consolidat stilul eclectic al trupei. În 2008, a aparut albumul “Afrikya” (2008), reprezentativ pentru influenţele africane care au definit trupa încă de la bun început. Cel mai recent album Dub Inc a fost lansat în 2010 şi se numeşte “Hors Controle”.
Pentru o descriere mai detaliată + multe piese click pe link
Dubioza Kolektiv- 27 iulie– este o trupă din Bosnia și Herzegovina, cunoscută pentru stilul muzical aparte ce îmbină elemente de hip-hop, reggae, dub, rock și folclor bosniac. Cu un show exploziv și o apariție live extraordinară, Dubioza și-a câștigat statutul de una dintre cele mai bune și mai populare trupe din Europa de Est. Albumul „Wild Wild East”, lansat în vara anului trecut, le-a adus recunoașterea internațională binemeritată. Venind dintr-o țară cu o tulbure istorie recentă, Dubioza Kolektiv au făcut prin muzica lor propriul mesaj de pace și toleranță.
The Subways – 28 iulie – este o trupă de indie rock originară din Marea Britanie ce s-a lansat în anul 2005. Piesa „Rock & Roll Queen” de pe albumul de debut a fost inclusă pe coloana sonoră a unor producții cinematografice ca „Live Free or Die Hard”, regizat de Len Wiseman, serialul „The O.C.” și în binecunoscutul „RocknRolla” al lui Guy Ritchie. Trupa are la activ până în prezent trei albume de studio – „Young For Eternity”(2005), „All or Nothing” (2008) și „Money & Celebrity” (2011). Britanicii de la The Subways au deschis concerte Foo Fighters și au cântat în numeroase festivaluri (Reading and Leeds, Glastonbury, T in the Park, Download, Oxegen etc.)
E.M.I.L. – a luat ființă în martie 2000, fiind o noutate absolută pentru piața din România prin stilul punk-rock/ska abordat. La doi ani după lansarea oficială din 2001, E.M.I.L. scoate un EP cu titlul “Cocktail Verde”, care conține 7 piese compuse în cel mai curat stil punk-rock/ska. Discul se bucură de succes încă de la primele luni după lansare.
Treptat, E.M.I.L. începe să se remarce și la principalele festivaluri de muzică din țară, Stufstock fiind unul dintre cele mai importante festivaluri care le-au promovat muzica și au investit încredere în talentul lor.
În 2005, apare discul “Rom, Fum si Vanilie”, vândut în 700 de exemplare chiar din seara lansării. Piesa “Doi”, extrasă de pe acest album, ajunge până pe locul 1 în topurile de profil românești, bucurându-se de susținerea publicului.
În toamna lui 2010, E.M.I.L. lansează un nou material, DVD-ul documentar numit “10 ANI DE ABUZURI, EXCESE ȘI IMORALITĂȚI”, promovat prin turneul national cu același nume.
COMA – a fost înființată în 1999, într-o perioadă de apogeu a pieței muzicale din România. Metal alternativ pur, COMA a impus încă de la bun început un stil și o stare specifică în rândul publicului din România. În 2001, trupa COMA a scos primul album, “Somn”, care conține 10 piese . Printre ele se numără: “Stai”, “Scame” și “Nu vreau fetițo casă”. În 2006, apar “Nerostitele” , produs 100% independent, videoclipul ce susține albumul fiind la piesa « Coboară-mă’n rai ». Pe una din piesele acestui material (“Mai presus de cuvinte”), apare ca invitat special basistul trupei Faith No More-Bill Gould, colaborarea fiind de altfel prima colaborare dintre un artist din România si un nume mare al scenei rock alternative americane. Pe alta piesa (“Urmarirea”) alaturi de cei de la Coma se afla bunul lor prieten din scena hip hop-Brugner. Albumul ocupa locul 2 in topul celor mai bune albume alternative ale anului.
EAST ROOTS – Înființată în 2009, în București, trupa East Roots vine cu un sound unic și un stil eclectic, de drum&bass, reggae, ska, dubstep și dancehall, cu pasaje de sitar sau nai. Conceptul East Roots provoacă publicul la un dialog interior, mesajul pieselor demolând mentalități și trenduri distructive.
În primăvara anului 2012, East Roots lansează primul lor album “From The East to the West”, al cărui turneu național se dovedește a fi de un real succes. Albumul include piesele “S.O.S.” și “Take Over” , difuzate intens de radiourile românești. Prin vibe-ul pozitiv, muzica East Roots reușește să adune laolaltă toți oamenii frumoși, indiferent de rasă, vârstă, religie sau sex.
Gândul Mâței – s-au înființat în 1996, în Republica Moldova, din pasiune pentru muzică. De-a lungul timpului, trupa și-a schimbat componența, pentru a ajunge acum la o formulă de succes: Nicu Ţărnă – voce, Sergiu Iarovoi – chitară, Igor Cristov – clape, Sergiu Rusu – bas, Iurie Berdea – tobe si Ghenadie Cazac – trompeta. Primul album “Cu gândul la ea” a fost lansat în 2000 și le-a confirmat valoarea pe piața muzicală. Au urmat alte 3 albume, compuse în stilul care i-a consacrat: “La Ciocana”- 2004, “Ghem în ghem”- 2005 și “În profil”- 2008. Abordarea ingenioasă a stilului , precum și participarea la numeroase festivaluri și concerte, le-a adus un prim succes: cucerirea pieței de rock alternativ din Rusia și Ucraina, unde publicul s-a identificat imediat cu mesajul lor. În România nu sunt un nume nou, și asta datorită concertelor pe care le-au susținut în cele mai mari orașe ale țării, printre care Timișoara și Iași.
Vendetta este o trupă hardcore din Sofia, înființată în 2001. Recunoscută pentru stilul unic și piesele cu mesaj profund, Vendetta a colaborat de-a lungul timpului cu trupe precum Last Hope și Skinflick, cu Outrage și cu Born from Pain. În 2005, Vendetta a înregistrat primul album, ”Friends Of God, Enemies Of The World”, considerat unul din cele mai bune albume europene de gen. Trupa a mai cântat alături de Integrity, Knuckledust, Madball și Death Before Dishonor. În 2007, trupa s-a destrămat, pentru a se reuni la sfârșitul anului 2009, când au înregistrat “Time of Violence”, (inspirat de romanul lui Anton Donchev). Componența: Delian Stefanov, Alexander Parvanov, Mihail Yoissifoff, Marin Sladkarov, Martin Georgiev, Simeon Mihaylov.
Trooper este una din cele mai cunoscute trupe de heavy metal din România, numele fiind preluat din titlul piesei „The Trooper” a formației Iron Maiden. Cu o experiență de 16 ani în spate, formația târgovișteană se poate lăuda cu faptul că a urcat pe scenă alături de trupe ca Iron Maiden, Judas Priest, Scorpions, Nazareth, Whitesnake, WASP, The Cult, Prodigy, Sepultura sau Manowar. În mai 2001, Trooper înregistrează un demo-disc, numit „Trooper 2001”, care conține piese precum: „No tomorrow”, „Life and death” și „Lacrima” . Începând cu 2002, trupa începe să câștige din ce în ce mai mult atenția publicului din România, atât prin concertele la care participă, cât și prin calitatea melodiilor scoase. Cu mai mult de 5 albume de studio, un album conceptual opera rock ”Poemele Valahiei”, 5 EP-uri și albumul aniversar Live ”15”, Trooper a devenit un adevărat icon al genului, cu mii de fani în România, numeroase premii în topuri de specialitate, concerte și turnee naționale. Trooper a urcat prima dată la Stufstock în 2003, unde au cântat în fața a 30.000 spectatori, iar de atunci, formația este o prezență activă pe scena festivalului.
Stufstock, cel mai longeviv festival open air de rock de la malul Mării Negre a reușit să devină, în cele 9 ediții organizate în Vama Veche, o adevarată experiență muzicală și culturală pentru publicul din România și din țările învecinate.
În cifre, Stufstock se traduce prin: 200.000 de vizitatori, 14 scene, 86 de trupe românești, 48 de artiști străini, 108 lungmetraje și scurtmetraje și peste 700 de voluntari care au participat la organizarea și desfășurarea evenimentului
sursa: facebook, stufstock facebook
Urmăriţi-ne pentru mai multe evenimente reggae!